02 de maig 2009

Teatre: últimes estrenes

LA CASA DE BERNARDA ALBA DE FEDERICO GARCÍA LORCA
A LA SALA PETITA DEL TNC, DEL 29 D'ABRIL AL 28 DE JUNY DE 2009

Amb Núria Espert, Tilda Espluga, Almudena Lomba, Teresa Lozano, Marta Marco, Marta Martorell, Bárbara Mestanza, Montse Morillo, Nora Navas, Rosa Maria Sardà, Rebeca Valls i Rosa Vila.

Federico García Lorca és, juntament amb Valle-Inclán, el més gran dramaturg que ha donat la literatura espanyola en el segle xx. El seu teatre, carregat de poesia i d’imatges memorables, arriba al TNC sota la batuta de Lluís Pasqual i amb un repartiment excepcional que encapçalen Núria Espert i Rosa Maria Sardà.
La casa de Bernarda Alba, subtitulada Drama de mujeres en los pueblos de España, va ser escrita l’any 1936 i va més enllà del drama per consolidar-se com una tragèdia d’una força extraordinària. Bernarda Alba decideix portar el dol més rigorós després d’haver enviudat per segon cop. Les seves cinc filles, víctimes de la rigidesa de la mare, es veuen encadenades a la casa familiar, tancada i barrada per l’ombra de la mort, i envaïda per l’home que portarà la desgràcia a la casa de la família. Un drama rural sobre com els valors socials i el fanatisme són capaços de sufocar les ànsies de llibertat i les arrels del desig.