15 de maig 2009

Aquest dissabte: Gustavo Germano, el fotògraf dels absents, i el mític pallasso Fofito

Aquest dissabte a El Futur és ara parlem amb el Gustavo Germano, fotògraf argentí afincat en Barcelona. El Gustavo és el responsable d'una exposició anomenada "Ausencias" inaugurada fa un parell d'anys a Casa Amèrica i que està voltant per tota Europa i Amèrica Llatina encara dos anys després. Amb el Gustavo conèixerem com va crear una exposició que ha emocionat a tothom qui l'ha vist, des del conseller Saura fins a la filla de Salvador Allende, Isabel Allende. Les fotos de Gustavo Germano repeteixen lloc, persones i ambient 30 anys després amb una única diferència: l'absència d'alguna persona. El pare, un germà, la parella... falta alguna persona en aquestes fotografies que parlen per si soles.
Totes aquestes desaparicions es van produir en el periode de la dictadura militar argentina entre 1976 i 1983. Tota la informació relacionada amb aquell moment històric i les conseqüències que han patit els argentins ens ho explicarà la Cristina Fernández, en el Extramurs, que aquesta setmana s'avançarà just davant de l'entrevista per tal de que poguem parlar amb el Gustavo amb tots els ingredients informatius necessaris.

Tot això serà a partir de les 10 i fins les 11. A la segona hora però, no decau l'interès perquè parlarem amb Fofito, el mític pallasso de la tele que aquest dissabte actua a Molins de Rei amb el seu espectacle de circ que fa amb la seva filla. Un personatge emblemàtic amb qui conversarem una estona al voltant de les 11.30.

I a la tercera hora tenim un gran show preparat. Eurovisión és aquest dissabte a la nit. Nosaltres ens avançem i us oferim el nostre particular Eurovisión on alguns personatges populars cantaran les seves versions de "La noche es para mi" de Soraya, la cançó que representarà a Espanya a Eurovisión. El nostre particular Lluís Llach serà el responsable de fer la versió en català de la cançó i alerta perquè tindrem alguna sorpresa més. Això sí, us podem avançar que el nostre programa tindrà cançó pròpia des d'aquesta setmana...

A la darrera hora del programa, a partir de la 1, a l'espai de la tertulia esportiva analitzarem la final de la Copa del Rei, però també en parlarem de les repercussions polítiques que ha tingut la xiulada a l'himne espanyol.

Us esperem, de 10 del matí a 2 del migdia a Ràdio Molins de Rei, com sempre.