15 de maig 2009

Diverses estrenes teatrals destacades

ROMEO Y JULIETA DE WILLIAM SHAKESPEARE
AL TEATRE BORRÀS, DEL 14 DE MAIG AL 31 DE JUNY DE 2009

Amb Ruth Núñez, Alejandro Tous, Sonia Almarcha, Dritan Biba, Francisco Olmo, Mabel Rivera, Pau Roca, Manuel Solo i Victoria Teijeiro

Montescos i Capuletos, amor i odio, deure i desig, vida i mort. Romeo i Julieta, una de las més grans tragèdies del repertori teatral de tots els temps, torna als escenaris. Dirigida per Will Kee i protagonitzada per Alejandro Tous i Ruth Núñez, el muntatge intemporal i el fort treball actoral són les claus d’aquesta posada en escena nova, moderna i a la vegada rigorosa i respectuosa amb el clàssic del segle XVI.
Com a la sala d’autòpsies d’un hospital, davant de dos cadàvers, el muntatge de l’obra parteix de la funesta notícia del Corifeu –forense y mestre de cerimònies a la vegada- anunciant la defunció d’aquests dos amants de mala estrella, per reconstruir els fets i tornar a la mort dels joves esposos.


LES SUPLICANTS D'ÈSQUIL
A LA SALA MUNTANER DEL 13 DE MAIG AL 14 DE JUNY DE 2009

Amb Mercè Anglès, Anna Güell, Mar Ulldemolins

Les Danaides, filles de Dànau, arriben a Argos fugint dels fills d’Egipte. Per evitar ser forçades pels seus perseguidors supliquen el dret de no ser entregades a qui elles no volen i a poder disposar del seu propi cos davant la violència masculina. El rei d’Argos s’interessa per la seva petició d’asil però ha de sospesar la possibilitat d’entrar en guerra amb Egipte pel fet de protegir-les. El rei consulta democràticament amb el seu poble.




LA HOTELERA DE CARLO GOLDONI
A LA SALA MUNTANER, DEL 7 DE MAIG AL 14 DE JUNY DE 2009

Amb Georgina de Yebra, Toni Figueras, Ramon Garrido, Isaac Lázaro, Sergi Cervera, Sílvia Molins i Anna Casas

La hotelera, és una actualització de “La hostalera” de Carlo Goldoni.

Una dona emprenedora, astuta i provocadora, és la propietària d’un petit hotel-balneari en el que els clients tenen un tracte casolà. Ella ha decidit venjar-se d’un client que diu ser un enemic nat de les dones.