23 d’abril 2009

Propostes per Sant Jordi: Maria Jesús Fuentes i Joan Carreras

Com heu pogut comprovar, a El futur és ara tenim una estima especial per la literatura. A més de les diferents propostes que us vam oferir la setmana passada, en el dia de Sant Jordi us volem oferir les dues entrevistes a autors que hem fet aquesta temporada: Maria Jesús Fuentes i Joan Carreras. Poden ser un bon regal i, tant la Maria Jesús com el Joan, ens van demostrar que són grans persones amb estima per la literatura.

La Maria Jesús Fuentes va estar amb nosaltres
el passat dissabte 13 de desmbre, el dia que vam emetre el programa en directe des de la Plaça de la Creu. Ens va presentar el seu llibre, 'El canon circular', un llibre que recull sis relats en un to màgic, intimista i des d'un punt de vista molt femení. A més, la Maria Jesus, que es va declarar en el nostre programa com una "bilingüe harmoniosa" ens ha presentat aquest llibre en edició bilingüe, així que podeu llegir-lo tant en castellà (l'idioma en el que ella escriu) com en català.
Ara, podeu escoltar l'entrevista que hem recuperat d'aquell dia:




I per un altre costat, us recomanem la darrera novel·la del Joan Carreras, 'L'home d'origami'. Ens va visitar al programa el passat 14 de març i amb ell vam parlar d'aquest llibre, en el que un autor d'èxit es retira a una casa al bosc per intentar assassinar (literàriament parlant) al personatge que li ha donat l'èxit. Llavors, apareixerà una amant de fa molts anys que li demana ser la seva esclava. Un inici que pot semblar surrealista però que és converteix en el punt de partida d'una gran novel·la. Ara, podeu escoltar també l'entrevista d'aquell dia, on a més de parlar-ne de la novel·la vam parlar de la literatura en el context actual i dels nous camins que han de seguir els autors per promocionar els llibres. En el cas de Joan Carreras, un vídeo al Youtube ens endinsa a la novel·la i un blog serveix com espai on aprofundir en els detalls.



Que passeu un bon dia de Sant Jordi!