19 d’abril 2009

Propostes literàries per Sant Jordi

Aquesta setmana hem dedicat l'espai de l'entrevista a parlar-ne de literatura. Com tots sabeu, el proper 23 d'abril és Sant Jordi i els llibres -juntament amb les roses- són els autèntics protagonistes. Nosaltres defensem que es comprin llibres sempre, però en aquest dia tant destacat no podiem deixar córrer l'oportunitat de parlar-ne. Per fer-ho, ningú millor que una persona que es passa els dies envoltada de llibres: la Soledad Sánchez, de la llibrería Inèdit, al carrer Verdaguer, 92, al rovell de l'ou de Molins de Rei.

Aquests són els sis llibres que ens ha recomanat:

Narrativa:
No ficció:
  • 'L'audàcia de l'esperança' (en català i castellà) de Barack Obama. El personatge de l'any també havia de tenir el seu protagonisme al Sant Jordi. Es tracta d'una biografia per conèixer una mica millor què ha passat pel cap d'aquest home que ha passat de ser un afroamericà de Honolulu a presidir el pais més important del món.
  • 'Anatomía de un instante', el nou llibre de Javier Cercas. De moment només està en castellà, tot i que es traduirà al català ben aviat. És una crònica novel·lada del cop d'estat del 23-F. La posició de l'Adolfo Suárez, que es manté en peu mentre la resta de parlamentaris s'amaguen sota els seus escons són el punt de partida d'aquell dia i aquella nit tant llarga pels espanyols. La manera de dir les coses i d'explicar-les del Javier Cercas converteixen aquest llibre en una de les propostes estrella d'aquest Sant Jordi.

Infantil:
  • Tornem a parlar d'una trilogía. En aquest cas per a joves i adolescents, Roca en castellà i Empúries en castellà publiquen 'Graceling', seguint la moda dels vampirs, que sembla que és el que avui en dia està de moda entre els adolescents. Un llibre que parla de la lluita entre el bé i el mal destacant els valors de la noblesa, l'amistat... ben estructurades i amb molta acció per enganxar als joves.
  • Per la canalla, la Sole ens ha recomanat un àlbum de l'editorial Combel, que es titula 'La llegenda de Sant Jordi'. Una història coneguda per tots però que destaca perquè és el segon àlbum de factura integrament catalana, amb pop-ups i totes aquestes coses que agraden tant als petits. Ideal perquè coneguin la llegenda de Sant Jordi i per endinsar-los en el màgic món de la lectura.
Si voleu, podeu escoltar l'entrevista completa amb la Sole Sànchez, de la llibreria Inèdit, que també ens ha parlat de la màgia del dia de Sant Jordi pels llibreters i les raons per les que les llibreries continuen funcionant bé tot i la crisi.