28 de juny 2008

Cinema: Los cronocrímenes, Rivales i Paso de ti

Esperant les grans novetats de l'estiu, passem una secció més del cinema de finals de juny. Avui el nostre expert, el Jaume Claver, ha destacat l'òpera prima de Nacho Vigalondo, "Los cronocrímenes". Després de ser premiat arreu del món, cap distribuidora s'atrevia a portar la seva pel·lícula a les sales espanyoles. Finalment, des d'aquest divendres ja podem gaudir-la a diferents cinemes. Una pel·lícula que promet i que és realment curiosa.



A més de Los cronocrímenes, el Jaume ens ha parlat de "Rivales", la nova de Fernando Colomo, que portava temps sense dirigir una pel·lícula i ara torna a la gran pantalla amb una comèdia sobre la rivalitat entre Barcelona i Madrid a través d'uns equips de futbol infantils. El director s'acompanya del Joaquim Oristrell al guió i mostra un repartiment d'allò més típic (que no dolent) de les pel·lícules espanyoles: Ernesto Alterio, Gonzalo de Castro, Santi Millán, Juanjo Puigcorbé, Jorge Sanz i un gran paper de la Rosa Sardà.



I si aquestes dues són espanyoles, la tercera novetat d'aquesta setmana és americana: "Paso de ti". Del director de "Virgen a los 40" y "Supersalidos" (Judd Apatow) continua en la seva línia de comèdia esborrajada típicament americana però amb una història una mica més interessant del que estavem acostumats fins ara. Diguem-ne que és una evolució de la saga "American Pie".