31 de maig 2008

Grup de Dones per l'avortament lliure i gratuït

La secció d'actualitat aquesta setmana l'hem dedicat a parlar amb l'Antònia Castellana, del Grup de Dones per l'Avortament Lliure i Gratuït de Molins de Rei.

Es tracta d'un grup de dones que s'han autoinculpat d'haver avortat arrel de les detencions de personal mèdic que es dedicava a aquesta especialitat i a la requisició de dades mèdiques de les dones que ho havien fet en les clíniques d'aquests metges. El col·lectiu de dones molinenc va recollir signatures el dia de Sant Jordi i ha donat suport a diferents dones desplaçant-se a manifestacions a Barcelona i Tarragona. Precisament el jutge de Tarragona va ser qui va cridar a declarar a 170 dones del sud de Catalunya que s'havien autoinculpat. Ara, li ha tocat a algunes dones de la nostra vila anar a declarar als jutjats de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.

Hem parlat amb l'Antònia Castellana que ens ha explicat la situació actual d'aquestes reivindicacions i hem analitzat el problema de fons: l'avortament. Aquí al blog podeu escoltar l'àudio de l'entrevista: