24 de maig 2008

Cap de setmana: Últims dies per veure exposicions interessants

Avui recomanem algunes exposicions temporals a la ciutat de Barcelona que acaben aquest cap de setmana.

La primera d'elles és "Post-it city. Ciutats ocasionals". Ens mostra mitjançant diferents fotografies d'arreu del món algunes maneres d'ocupar l'espai públic de les ciutats de maneres insòlites i peculiars. Es pot veure fins demà diumenge al CCCB.

La segona proposta cultural d'aquesta setmana és "1908 - 2008: 100 anys del Palau". Moltes vegades recomanem actes o concerts que es fan al Palau de la Música; aquest cop però recomanem una exposició que parla d'aquest espai emblemàtic de la Ciutat Comtal. Els seus espais, els moments més importants i el seu significat són algunes de les coses que ens explica l'exposició en un muntatge molt audiovisual. Es pot visitar fins demà diumenge al Caixaforum de manera gratuita.

Per acabar les recomanacions a exposicions d'avui ho fem amb "Zhu Yi! Fotografia actual a la Xina". Una exposició que recull les imatges de joves artistes xinesos que mostren la seva visió del país que els va veure néixer. El pas del comunisme al consumisme i la convivència entre la tradició i la modernitat són alguns dels temes que transpiren les imatges. Fins demà, diumenge 25, es pot visitar al Palau de la Virreina.

Una proposta que ens queda una mica lluny, però que és molt interessant és la que fa el Museu del Joguet de Figueres, que recorda a Salvador Puig Antich. A partir d'un trenet que va pertànyer al jove anarquista executat pel règim franquista es reconstrueix la seva història amb llibres, articles de premsa, fotos i un documental. Aquesta exposició es pot veure fins demà diumenge, però recordeu que al Museu del Joguet sempre trobareu una exposició permanent molt interessant.