22 de juny 2009

El Festival Grec de Barcelona 2009 es posa en marxa

Cada estiu la ciutat de Barcelona s'omple d'actors, actrius, ballarins, musics, cantants i artistes de tota mena. A diferents punts de la ciutat s'hi poden trobar concerts, obres, espectacles de circ, de dansa i moltes coses més. Tots aquests actes formen part d'un festival que any rere any fa gaudir als ciutadants de bona cultura i art. Es tracta del Festival Grec de Barcelona que enguany arriba a la seva 33a edició.
El passat dissabte dia 20, es va inaugurar aquest festival amb un espectacle de circ provinent d'Itàlia, la cultura convidada d'aquest any. L'espectacle, titulat "El Jardí dels estels", es va poder veure durant el cap de setmana al Teatre Grec de Barcelona, situat a la muntanya de Montjuïc, punt central del festival.
Des d'aquest moment i fins al proper dia 2 d'agost, es podran veure més de 60 espectacles de teatre, dansa, música i circ en 26 espais diferents de la ciutat comtal. El Grec 2009 oferirà a tots els públics una proposta artística variada i cohesionada per la qualitat de tots els seus espectacles. Una edició dedicada, segons el delegat de cultura, Jordi Martí, "als més curiosos" i on destaquen, en paraules del director Ricardo Szwarcer, "l'extens arc de col·laboracions i coproduccions tant a nivell nacional com internacional, que ens porta a presentar 17 espectacles de nova creació".
En aquest Grec 2009, a més a més, hi seran presents alguns del grans talents de l'escena internacional i del país com Calixto Bieito, Lluís Pasqual, Jordi Savall, Joan Ollé, Georges Lavaudant, Keith Jarrett, Amos Gitai, Robert Lepage, Romeo Castellucci, Sylvie Guillem, Lluís Soler, Rosa Novell, Khaled, Jeanne Moreau, Mayte Martin i Eusebio Poncela, entre molts altres.
Des del nostre programa us anirem informant més detalladament quins són els espectacles que es podran veure al festival d'aquest any, però pels que volgueu informació ràpida i al moment, teniu l'opció d'entrar a la web del festival www.bcn.es/grec.