23 de juliol 2008

Digues la teva!

L'equip del programa esta gaudint d'unes merescudes vacances, però el blog continua obert. Per això us emplacem a que feu les vostres propostes i suggerències de cara a la temporada vinent. Ho podeu fer a través dels comentaris o enviar un correu electrònic a la nostra direcció elfuturesara@gmail.com.

Tornem el 6 de setembre! Bon estiu!

19 de juliol 2008

Comiat de la primera temporada

Els comiats sempre tenen alguna cosa d'especial. Aquests són els dos minuts finals de la primera temporada d'El Futur és ara.



Nosaltres tornem el 6 de setembre amb els continguts de sempre i alguna novetat. Passeu un bon estiu!

Zapping: Tres finalistes amb el Corazón contento

Nosaltres pleguem una setmana abans que els de Operación Triunfo, però ells ja tenen també pràcticament tot el peix venut. Els tres finalistes són Chipper, Pablo i Virginia i només ens falta saber qui serà el guanyador.

En aquest vídeo teniu en nou minuts totes les opinions de Risto de la gala d'aquesta setmana amb les seves polèmiques de sempre. Crítiques al jurat, valoracions breus però concises, consideracions de prototips als concursants, consells de modèstia, de merchandasing, acudits i ironies de les seves desbordant per tots els costats. Això si, aquesta setmana Pablo es va enfadar i va intentar fer la gràcia per estar a l'alçada de Risto.



I com heu pogut veure, Risto està segur de que guanyara Virginia. La setmana vinent veurem si té raó o no. A dia d'avui el que podem veure és la seva actuació d'aquesta setmana.



I una altra actuació interessant és la que van fer Virginia i Chipper. La cançó és Fever.



Però per acabar la secció d'Operación Triunfo aquesta temporada, no podiem fer-ho amb cap altra cançó que la possible cançó de l'estiu pels fans d'Operación Triunfo: "Corazón contento". Vergonya aliena és la que ens fan sentir els pobres...



Cap de setmana: propostes estiuenques

Aquesta nit hi ha un festival ben curiós a Molins de Rei. Porta per nom Ethereal Fest 2008, un festival que arriba a la seva quarta edició. Consulteu el programa perquè l'estil musical d'algun dels grups és realment curiós. Coses com l'estil industrial-apocalyptic-martial-noise és el que podreu escoltar. Què us sembla?

Un altre estil totalment diferent és el que es podrà fer aquesta tarda a la Barceloneta, on es fa la festa de la Verge del Carme. A les vuit, al moll dels pescadors podreu gaudir del Selectiu de Cantaires de la Barceloneta amb ron cremat. Dos activitats totalment diferents.

I per entretenir els més petits podeu anar al teatre a veure al Mag Lari, que es troba aquests dies al Tívoli amb els seus espectacles de màgia tant captivadors.

Per acabar, com és l'últim programa de l'estiu, us hem fet diferents propostes per a una nit d'estiu.
La primera és sopar al Telefèric de Montjuïc, on fareu un pícnic únic amb la ciutat als vostres peus. Cada dimarts a les nou del vespre podeu tenir aquesta experiencia tant especial.

Un lloc on també podeu fer un sopar ben especial és a l'Observatori Fabra, on podeu fer un Sopar amb estrelles. Una vetllada agradable on també tindreu unes grans vistes i aprendreu astronomia a més de sopar la mar de bé.

I el tercer lloc que us proposem per passar la fresca és Sitges. A l'entorn modernista de Santiago Rusiñol, al Cau Ferrat, hi ha diferents activitats culturals totes les nits de l'estació més calorosa de l'any. Espectacles musicals de tot tipus us aproparan a finals del segle XIX de manera màgica.

Cinema: Moltes propostes per a l'estiu

Aquest divendres ha arribat als cinemes Hancock, una pel·lícula que només preten que l'espectador s'ho passi bé i que només dura 90 minuts. Una hora i mitja que es passa ràpid, amb acció i entreteniment.



I avui com és l'últim programa de la temporada, el Jaume ens ha deixat totes les propostes interessants per aquest estiu. Preneu nota.

La setmana vinent arriba un remake d'una sèrie dels anys 70, Superagente86, amb l'actor de la segona part de Como Dios.



Una altra pel·lícula interessant que arriba aquest estiu, més concretament el 23 de juliol, la segona part d'Expediente X. Expediente X Creer es la clave, amb els actors de sempre, el David Duchovny i la Gillian Anderson.



I l'1 d'agost arriba la tercera part de La Momia, amb els mateixos actors però ens han canviat la protagonista (el mateix personatge però interpretat per una altra actriu: la Maria Bello). La Momia 3, La tumba del emperador dragón, continua amb els elements clàssics d'aquesta saga d'aventures, canviant les mòmies egipcies per mòmies xineses.



I si la setmana passada parlavem de Kung Fu Panda, a l'agost arriba una altra d'animació pels més menuts: Wall-E, un entranyable robot similar al de Cortocirciuto fet pels de la Pixar.



Famílies i més famílies han aparegut aquesta temporada a la nostra secció de cinema. Aquest cop arriba en forma de musical amb Maryl Streep. Es tracta de Mamma Mia. Si no teniu suficient amb la Nina al teatre o els vinils d'ABBA a casa vostra, una oportunitat per anar al cinema aquest estiu.



El 13 d'agost arriba El caballero oscuro, la nova versió de Batman, amb Christian Bale i Heath Ledger (que ha mort abans de l'estrena).



El 22 d'agost arriba una altra d'acció: Bangkok Dangerous, un altre remake, aquest cop d'una pel·lícula oriental, amb el Nicolas Cage com a assasí professional.



I la darrera proposta del Jaume per aquest estiu és Hellboy II, El ejército dorado. La segona part d'aquest personatge, dirigida un altre cop per Guillermo Del Toro.



Un bon gruix de propostes per gaudir del cinema aquest estiu. El cinema torna quan torni el programa, al setembre!

Viatjar d'una altra manera

Deixant de banda les maneres habituals de viatjar, que les hem parlat en l'entrevista d'avui, amb Internet han aparegut diferents propostes interessants per aquells més atrevits.

El Couch Surfing és la proposta estrella dels viatges alternatius. Es tracta d'una xarxa virtual on podem buscar un amfitrió que ens aculli al seu pis. La gent ofereix una habitació o un sofà de manera desinteressada. No importen els diners, sinó coneixer gent i noves cultures. Hi ha moltes més pàgines d'aquest tipus com Globalfreeloaders.

Si a més d'anar sense pagar hotel, us voleu estalviar el transport, teniu tots els consells a webs com Liftershalte, on fan de l'autostop una cultura, o Shareling i Compartir, on la gent comparteix cotxe per viatjar.

Ja veieu que teniu possibilitats per viatjar sense gastar-se els diners de la hipoteca! Això sí, està vist que si voleu passejar pel món heu d'aprendre anglès, que és l'idioma que predomina en aquestes webs.

Propostes per marxar de vacances

Avui és l'últim programa de la temporada! I tot i que bona part de l'equip del programa no marxem enlloc, d'altres se'n van a l'altra punta del món. Per a un terme mig, descobrir el turisme més proper i el més llunyà, hem convidat avui al Josep Botella, de Viatges Edenia, una agència de viatges de la nostra vila. Hem parlat de la crisis, les low-cost, viatges combinats, viatges a l'aventura, viatge de singles, creuers i un seguit de destins interessants per si encara no sabeu on marxar de vacances.

Primera part de l'entrevista:


Segona part:


12 de juliol 2008

Zapping: Cantar amb les "ingles" i "Corazón contento" a OT

Aquesta setmana no hem tingut a la Gemma amb nosaltres perquè es trobava malament però ha fet la feina des de casa i ens ha deixat explicat tot per tal de que un desconeixedor d'Operación Triunfo - com jo - i tota l'audiència no ens perdéssim cap detall.

Abans d'analitzar la gala d'aquesta setmana, recuperem un moment de la setmana passada que no vam escoltar per falta de temps. Avui l'hem recuperat i analitzat pormenoritzadament. Es tracta de l'enfrontament entre Risto i Sandra, en el que la noia decideix ignorar-lo mostrant la seva falta d'educació.



Una de les millors valoracions de Risto d'aquesta temporada. I tot és fruit de la seva mala pronunciació en anglès (com si parlés a les mil meravelles en castellà...). I és que cantar el Highway to hell dels AC/DC també s'ha de dir que té el seu què.



Sigui com sigui, aquesta noia ja s'ha anat al carrer.

Com sempre, centrem-nos a escoltar les valoracions de Risto Mejide, que diu que ja està fart del concurs. Sembla ser que ja té ganes d'agafar vacances, així que aquesta setmana carrega com és habitual contra tots els concursants menys Virginia. Això si, aquesta setmana considera responsables del fracàs dels alumnes als professors. Però el més entretingut va ser el "pique" amb la companya de jurat, Noemí Galera, com ja va passar la setmana passada. (Cal fer un toc d'atenció als guionistes, que ja s'estan repetint!)



Però vaja, que aquest concurs ja no dóna per més. Que acabi ja si us plau! De moment, a l'Acadèmia queden Manu, Chipper, Pablo i Virginia. Aquesta última és la que va fer la millor actuació segons Risto. Ara la podeu veure, vosaltres que creieu?



Deixant de banda això, l'equip del programa ens hem quedat garrativats amb la següent cançó, que diuen que fins i tot té números de convertir-se en cançó de l'estiu. Si així és, un servidor s'exilia. Li diuen "Corazón contento"...



Zapping: la final de l'Eurocopa a la ràdio

La setmana passada ens vam centrar en la retransmissió televisiva de la final d'Espanya contra Itàlia. Aquesta setmana és el torn de la ràdio.

Comencem fort. Mireu com cantaven Manolo Lama, Paco González, Pepe Domingo Castaño i els seus el gol de Fernando Torres. Era la final i aquest cop els càntics ja estaven preparats i van quedar d'allò més bé.



Avui però, com és la final, hem escoltat més enllà del nostre estimat Carrusel Deportivo de la SER i en aquest video podeu escoltar les retransmissions d'Onda Cero, Radio Marca i Cuatro (aquest últim ja el vam escoltar la setmana passada):



I en aquest video podeu gaudir dels minuts finals del partit on es considera sant a tothom (fins i tot a l'àrbitre), es desborda l'eufòria, borratxera d'emocions, coses que es diuen només en calent... i nosaltres també cantem: "El día 29, España campeón".



Quants moments memorables que ens ha donat la victòria d'Espanya a l'Eurocopa!

Cap de setmana: Cine a la fresca, Harley i videojocs

Comencem amb una proposta per aquesta nit però també per a diferents nits d'estiu. Es tracta del cinema a la fresca que volta pels diferents barris de Molins de Rei. Aquesta nit podreu veure la pel·lícula "La búsqueda, el diario secreto" a la plaça de l'Amistat.

I aquest cap de setmana no us sorpreneu si aneu a Barcelona i us trobeu la ciutat envaïda per les motos. Aquest cap de setmana, la Ciutat Comtal acull la festa oficial del 105è aniversari de les Harley Davidson i aquest és el motiu de que hagi arribat gent de tota Europa a la ciutat amb les seves motos.

Si passeu del motor i us agraden els videojocs, la Barcelona Gaming Weekend és la proposta adient per a vosaltres, un torneig intensiu del videojoc Counter Strike.

Acabem les propostes per aquest cap de setmana amb una cosa una mica més cultural: la obra de teatre "El ángel exterminador" de Luis Buñuel amb la visió de Joan Ollé.

Cinema: Kung Fu Panda

Si la setmana passada recomanavem una pel·lícula pels més menuts, aquesta setmana ho tornem a fer. En aquest cas es tracta de la novetat de Dreamworks, "Kung Fu Panda". Una pel·lícula dels creadors de Shrek és una bona referència, i amb personatges entranyables que acaben passant a ser herois és tot allò que necessita per ser l'èxit d'aquest estiu. Un film pensat pels més menuts però de la que segur que gaudim tots.



I atenció perquè ben aviat arriba la de Pixar, "Wall-E" amb un personatge molt similar al robot de "Cortocircuito".

També hem parlat del doblatge de les pel·lícules en general. Tant el Jaume com jo sóm partidaris de les pelis en versió original, però hem parlat d'algunes que guanyen amb el doblatge. Un cas del que ens ha parlat el Jaume Claver és Austin Powers, que guanyava molt amb el doblatge de Florentino Fernández.

Zapping: ¡Camarero!

La setmana passada no vam tenir temps d'escoltar al Pepe Reina fent el seu show del Camarero, camarero! Si el voleu tornar a escoltar - en aquest cas, veure - al nostre blog ho podeu fer:



La febre iPhone

iPhone cap aquí, iPhone cap allà... els que volen estar a la última estan com desesperats buscant l'últim aparell de moda. I mentrestant d'altres no saben ni que és. Una mostra més de la bretxa digital.

Si vosaltres sou alguns dels interessats, nosaltres hem intentat trobar un lloc on poder comprar un iPhone. A Molins no l'hem trobat de cap de les maneres. Així que ho aneu a Barcelona on estan molt buscats o us podem dir que si aneu a la botiga Telefónica de Martorell hi trobareu el desitjat iPhone (almenys ahir a la tarda, en una conversa telefònica, ens van confirmar que li quedaven).

Hem explicat infinitat de coses al voltant del iPhone, però si us agrada un iPhone sou d'aquells que us sabeu buscar la informació per Internet. Així que al blog podeu escoltar si els molinencs coneixen l'iPhone o no gràcies al nostre reporter intrèpid, José Antonio Polo, que ha sortit al carrer a comprobar-ho.



Les guerres carlines a Molins de Rei

Com era Molins de Rei a l'època de les guerres carlines? De quina manera es van viure a la nostra vila? Encara es conserven vestigis d'aquella època als carrers?

Aquestes preguntes i moltes més ens ha respost el Joaquim Graupera, historiador que s'ha encarregat de guiar la passejada per diferents indrets de la vila tot recordant aquell moment històric. Abans de fer-ho, s'ha passat pels estudis del carrer Foment i hem xerrat una estona d'història.



05 de juliol 2008

Zapping: el vaixell d'OT arriba al seu port

Aquesta setmana tornen fortes les "ristades" perquè sembla ser que quan es dediquen a posar molta música i poc espectacle l'audiència baixa.

En definitiva, aquí teniu a Risto, que és l'ànima de la secció. Aquesta setmana però comença Noemi defensant a Chipper. És a dir, una altra que entra en el joc dels guionistes per provocar el conflicte amb Risto. Sigui com sigui, el protagonista de la secció assegura que com pitjor va el programa, millor s'ho passa ell. A més, s'ha negat a anar al xat que fan després de la gala després de veure l'espectacle d'Iván la setmana passada.



Deixant de banda polèmiques guionitzades, Risto ha jutjat a Pablo aquesta setmana. Abans però ha saldat uns assumptes que tenien pendents com podeu veure al vídeo superior. Sigui com sigui, Chepablo, canta...



Però a nosaltres ens agrada quan Risto parla a Virginia, el seu amor platònic. Aquest cop Risto creu que no ha estat una de les seves millors nits. Vosaltres que creieu?



I aquesta noia és número 1 en descarregues per iTunes, preneu nota!

I per la setmana vinent reservem l'enfrontament entre Sandra i Risto, que ha estat un dels millors moments de la temporada. Ho sentim, però el temps s'ens ha tirat a sobre. Ja sabeu que a la ràdio qui mana és el rellotge.

Zapping: Cuatro celebra l'Eurocopa com si fos seva

Catorze milions i mig de persones van veure de mitjana la final d'Espanya contra Alemanya (no va arribar a les xifres dels penals contra Italia), i van arribar als disset i mig en els minuts finals del partit.

Avui us estalviem els comentaris nostres i veieu el video vosaltres mateixos sense les nostres interrupcions pretenent ser gracioses:



A més, ens vam fixar en tots els detalls: la samarreta d'Arconada que portava Palop, la de Sergio Ramos amb la imatge d'Antonio Puerta, les reaccions del rei i companyia...

I un detall que ens va agradar molt, la comunió entre futbolistes i periodistes que va quedar demostrada amb la imatge de Juanma Castaño banyat en cava.



Acabem aquest repàs al zapping televisiu de la victòria de l'Eurocopa amb TVE. Estaven mostrant les imatges de la celebració a la plaça de Colón quan Maria Escario va fer un comentari desafortunat ja que es podia entendre com racista. Ella ja ha demanat perdó però durant un temps segur que la recordem per això.



L'espectacle de Pepe Reina el deixem per la setmana vinent...

Cap de setmana: Montjuïc de Nit

Aquesta nit serà màgica a la muntanya de Montjuïc. "Montjuïc de nit" és el títol sobre el que s'agrupen un munt d'activitats gratuites en aquest espai tant desaprofitat en molts casos. Aquesta nit no serà el cas i hi haurà activitats a cada racó de la muntanya. Des de les vuit del vespre fins a les quatre de la matinada serà un no parar. Teatres, concerts, piscines, museus, cinema, esports... i fins i tot Els Comediants i La Fura dels Baus al Estadi Lluis Companys (aquesta última activitat mitjançant invitació). Podeu consultar totes les activitats aquí.

I després de tot això, dormiu una miqueta demà al matí i a la nit podeu anar al concert recomanat d'aquesta setmana: Rosario, en un entorn inigualable, al Liceu.



Cinema: La nova entrega de Las crónicas de Narnia

Aquesta setmana ha arribat als cinemes una pel·lícula el dimecres en lloc de divendres, com és habitual. Tot i que no és la primera vegada que es fa, no és l'habitual. Estem parlant de "Las crónicas de Narnia. El principe Caspian", la segona pel·lícula que narra les aventures de quatre germans en un món màgic, basades en els llibres de C.S. Lewis. Una pel·lícula d'entreteniment pels més petits i pels grans que vulguin deixar volar la imaginació durant unes dues hores llargues.



I el Jaume també ens ha parlat de les pel·lícules que s'apropen aquest estiu: la tercera entrega de La Momia, Kung Fu Panda, El Caballero Oscuro, Mamma Mia, Helboy II i Wanted. Però d'aquestes, ja parlarem en el seu moment.

Campions d'Europa!

I no ens podiem estar sense dir-ho. Som CAMPIONS! Un somni que molts dels membres del programa creiem que mai s'aconseguiria, i sí, ha arribat.


Ah, i felicitats a la Maria, que va ser qui va encertar el resultat donat la setmana passada!

El programa d'avui ja està gravat!

Avui hem obert el programa amb el nom dels 23 jugadors que ens han fet campions i hem omplert minuts i minuts de tertúlia i anàlisis tant a nivell esportiu com social i polític. Hem parlat de molt futbol, hem conegut la vida i obra de Simone Ortega, que ha mort aquesta setmana i hem tingut les seccions habituals. El programa l'hem gravat durant la setmana ja que aquest cap de setmana el presentador marxa de cap de setmana, però els trailers del cinema i el zapping no poden faltar. A la tornada del cap de setmana ho actualitzem!