15 de març 2009

L’Ajuntament felicita als millors esportistes de la vila


El passat 24 de febrer l’Ajuntament de Molins de Rei va guardonar pels seus éxits a un grup d’esportites molinencs. Aquest reconeixement que es fa trimestral o quatrimestralment va recaure aquest cop en Jordi Comes (atleta del Futbol Club Barcelona), Xavier Foj (corredor del Rally Dakar) i en la Secció de Billar del Foment Cultural i artístic.

L’atleta Jordi Comes va rebre reconeixement pel seus bons resultats durant l’any 2008. El molinenc va aconseguir els campionats d’Espanya i Catalunya de cross per equips representant al Futbol Club Barcelona. Individualment va aconseguir l'onzena posició en els campionats d’Espanya de Cross i la setena en els campionats de Catalunya. L’atleta intentará durant aquest any fer un pas més i assolir un nivell professional.

Xavier Foj després de 17 anys participant en el rally Dakar va rebre el seu primer reconeixement per part de l’Ajuntament de la vila. Aquest any Foj va acabar en 16º posició del Dakar en categoria general i en 2º a la seva categoria, la de cotxes de sèrie. Dies despres de la recepció a l’Ajuntament, Foj opinava que “és un punt afegit el reconeixement sent del món del motor” i que “és un reconeixement a tota una trajectòria”.

L’últim premiat va ser la Secció de Billar del Foment Cultural i Artístic. El club ha aconseguit pujar de categoria al quedar campions de la tecera divisió catalana de billar a tres bandes. L’equip composat per Anton Maynó, Rafael Pérez, Delfí Satiagosa, Carles Vidal, Miquel Ubach i Marc Maymó jugarán aquesta temporada que s’aproxima en una categoria gairebé professional coincidint amb el 50è aniversari de l’entitat molinenca.L’Ajuntament va decidir fer una menció especial Rafa Soto y Marc Maymó, segon i tercer, respectivament, del campionat de Catalunya de billar a tres bandes. Per el president de la secció, Anton Maymó això és “ un recolzamente a totes les hores de treball fetes”.

L’alcalde va convidar als esportistes a signar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament. Aquests també van rebre una litografia del pintor Martí Bofarull i un lllibre del dibuixant Josep María Madorell.

El Joc de l'esport felicita a tots els guanyadors i troba una bona iniciativa aquests tipus d'actes.

14 de març 2009

Culturitzem-nos! - Darwin i l'evolució

Aquí teniu els enllaços que us hem promés sobre el tema de l'evolució.

- Enllaç a l'article de la wikipedia en català sobre l'evolució

-Enllaç a l'article introductori de la wikipedia

- Pàgina web de divulgació de l'evolució, a la Universitat Autònoma de Barcelona:

- Vídeo sobre la falsedat del creacionisme (inclou un algorisme que simula l'evolució d'una "espècie" bastant curiosa):

13 de març 2009

Aquest dissabte: Joan Carreras presenta L'home d'origami

Aquest dissabte a El futur és ara tornem a parlar de literatura. En aquest cas però rebaixem el to tant pujat de la setmana vinent, ens relaxem i rebem al Joan Carreras, que ens presentarà la seva tercera novel·la, "L'home d'origami". Amb aquest video tant suggerent es presenta a Internet, i atenció perquè teniu un blog per anar més enllà del llibre. De tot això en parlarem amb ell a partir de les 10:20 del matí.




A més, destaquem com a proposta del cap de setmana el Saló de la inmersió que es pot visitar aquests dies a la Fira de Cornellà. Per conèixer millor aquest saló parlarem amb l'Ernest Marco, gerent de Fira de Cornellà, amb qui també repassarem com afronta la Fira la situació de crisi econòmica.

A tot això, cal sumar les nostres seccions habituals. Aquest dissabte ja no estaran monopolitzades pel sexe. Esperem que tot i no parlar del Kamasutra ni fer un zàpping calent ens acompanyeu des de les 10 del matí fins a les 2 del migdia al 91.2 de la freqüència modulada o a través d'Internet.

08 de març 2009

Parlem de sexe a EL FUTUR ÉS ARA

El passat dissabte dia 7 de març El Futur és Ara va arribar a la seva edició número 69 i, com que aquest número té una estreta relació amb el món de la sexualitat, el tema del dia no podia ser altre que: el Sexe.
Així, doncs, des de l'equip del programa es va decidir enfocar gran part de les seccions a tractar aquest tema.
Durant la primera hora, a la secció d'Actualitat, vam oferir unes lectures de relats eròtics a càrrec d'unes joves actrius molinenques. L'Ana Soria i la Paula Pujol (del grup de teatre RteatreD de Molins de Rei), Barbara Garcia (la Juani del Cor de la Ciutat) i la nostra col·laboradora Estel Tort van ser les responsables de fer pujar una mica el to del programa.
Després ens vam posar seriosos un moment per parlar amb la Cristina Fernández que cada setmana ens parla de tot allò que passa a fora del nostre país amb la seva secció d'Extramurs. Aquesta setmana ens portava informació sobre el Sudan i la situació social i política tan complicada que està vivint.
Tot seguit, les Notícies curioses van tornar a aportar una nova sessió de sexe al programa.
Ja a la segona hora, el Jaume Claver va comentar les novetats cinematògrafiques de la setmana i l'Oreig Canela ho va fer amb les novetats teatrals.
La Maria Prats, acompanyada de quatre nenes, va parlar d'Astronomia en el seu Nens i Nenes i semblava més aviat que estés fent la feina del Xavier Viader que aquesta setmana va deixar la ciència de l'univers de banda per parlar-nos i culturitzar-nos sobre la sexualitat.
Tot seguit, vam retre un petit homenatge a l'actor i director Pepe Rubianes, que la setmana passada ens va deixar.
No van faltar al programa el Zapping, les Tendències i els Esports (aquesta setmana ja més normals sense canvis de colors o de samarreta). I com sempre el José Polo i l'Estel Tort, ens van apropar les novetats esportives de la nostra vila amb El Joc de l'Esport, que una setmana més es va fer ressó de les dificultats que travessen alguns clubs de Molins de Rei, tan pel que fa a aspectes esportius com ecònomics.